СТВОРЕННЯ ВІДЕОБЛОГУ

Цей світ вимагає широкого погляду: туристичний відеоблогер Хлоя Ганнінг Chloe Gunning) випробовує Canon RF 16mm F2.8 STM

Дізнайтеся, що робить надширококутний і доступний об’єктив RF ідеальним варіантом для туристичних відеоблогерів, під час подорожі містом із Хлоєю Вандерласт.
Canon Camera

Хлоя Ганнінг (Chloe Gunning) — одна з найпопулярніших туристичних відеоблогерів Великобританії. Раніше вона працювала в музичній індустрії, на незалежній радіостанції та за лаштунками телевізійного шоу талантів, але у 2014 році вирішила, що настав час змін. Із того часу вона подорожує світом зі своєю камерою, веде блог і відеоблог під ім’ям Wanderlust Chloe, ділючись історіями, порадами та знімками з усього світу.

До цього часу Хлоя користувалася камерою Canon EOS M50 (на зміну якій прийшла модель Canon EOS M50 Mark II). «Мені завжди подобалося працювати із цією камерою над моїм блогом про подорожі, — каже вона. — Це чудова універсальна маленька модель з високою якістю, і вона проста у використанні. Більше за все мені подобається те, що вона компактна для подорожей – плюс у неї відкидний екран, який ідеально підходить для відеоблогінгу та селфі».

Однак перед зйомками подорожі англійським містом Брістолем Хлоя познайомилася із системою Canon EOS R. Розроблена для творців, що завжди шукають нові способи поділитися своїм контентом, система R надає відеоблогерам і популярним авторам доступ до цілої низки високоякісних об’єктивів RF, асортимент яких постійно розширюється, включно з нещодавнім поповненням в сімействі Canon RF — моделлю Canon RF 16mm F2.8 STM. Новий надширококутний об’єктив RF зі швидкісною діафрагмою з максимальним значенням f/2,8 дозволяє показати широку перспективу й відкриває безліч творчих можливостей.

Хлоя знімала свій міський відеоблог на повнокадрову камеру Canon EOS R6, але об’єктив Canon RF 16mm F2.8 STM, який важить лише 165 г, також стане ідеальним компактним партнером для камери початкового рівня EOS R, як-от маленька й легка модель Canon EOS RP.

Надширокий кут

Об’єктив Canon RF 16mm F2.8 STM дає відеоблогеру безліч переваг. Почнемо з того, що його надширокий кут значно полегшує зйомку оточення під час селфі. «Мені дуже подобається використовувати у відеоблозі надширококутний об’єктив, оскільки він дозволяє вмістити в один кадр дуже багато, — пояснює Хлоя. — Я можу розповісти чудову візуальну історію, демонструючи глядачам різні цікаві речі навколо себе, поки я розповідаю про них».

«Зокрема, це було дуже зручно під час зйомки прогулянки човном у Брістолі, — розповідає вона. — Було кілька моментів, коли я сиділа на борту човна й знімала себе, дивлячись у далечінь і розмовляючи. Надширококутний об’єктив зміг зафіксувати дуже багато з мого оточення включно з рядами різнокольорових будинків, кораблем SS Great Britain та іншими човнами, що пропливали повз.

Молода жінка сидить на краю човна з камерою Canon EOS R6 на штативної рукоятці, на задньому плані — річка й кілька будинків.

Хлої сподобалося, що вона змогла вмістити в свої знімки стільки сюжету. «Я думаю, що це робить кадри більш захоплюючими для глядачів, майже дозволяючи їм уявити себе всередині», — пояснює вона.

Такий широкий огляд також корисний, коли працюєш у відносно тісному просторі — наприклад, ведеш відеоблог зі спальні або кухні, і фізично не можеш відійти назад, щоб показати перспективу. Ширококутний об’єктив, такий як Canon RF 16mm F2.8 STM, дозволяє охопити якомога більшу частину сцени.

Ширококутний об’єктив часто є ідеальним варіантом для пейзажної фотографії, і саме цей аспект Хлоя досліджувала під час зйомки панорамних видів Брістоля. «Мені було дуже зручно знімати краєвиди з Кліфтонської обсерваторії та місця навколо Кліфтонського підвісного мосту, — каже вона. — Я змогла підібрати композицію таким чином, щоб показати весь міст, ущелину Ейвон і міський пейзаж в одному кадрі. Це величезна панорами, тому така перспектива в об’єктиві справді вражає!».

Зручна для подорожування конструкція

Кадр через плече молодої жінки, що йде критим ринком і знімає себе на камеру Canon EOS R6.

Завдяки сенсорному екрану зі змінним кутом огляду, повнокадровій матриці, підтримці відеоформату 4K/60p, найкращій у своєму класі стабілізації зображення та компактному дизайну Canon EOS R6 — це зручна для подорожей камера для відеоблогерів, здатна створювати відео та фотографії світового класу. «Я скористалася штативом-рукояткою Canon HG-100TBR і стереомікрофоном DM E-100, що підключається, які спрощують відеоблогеру пересування містом, — розповідає Хлоя. — Загалом, багато які з налаштувань камери я залишила в режимі авто».

Молода жінка сидить за столом, посміхається й тримає в руках щось із овочевою начинкою перед камерою, яка стоїть на столі на штативі-рукоятці Canon HG-100TBR у вигляді міні-штативу.

Штатив-рукоятка Canon HG-100TBR виконує дві функції: це і ергономічна рукоятка на одну руку із вбудованим пультом дистанційного керування камерою, і штатив, що забезпечує стійкість, коли обидві руки мають бути вільні. Він також обладнаний висувним кронштейном для встановлення зовнішнього мікрофона, наприклад стереомікрофона Canon DM-E100.

Для зйомки в Брістолі Хлоя взяла до своєї камери EOS R6 штатив-рукоятку Canon HG-100TBR, яка полегшує роботу з однієї руки, а також розкладається, створюючи стійку опору у вигляді міні-штативу.

В об’єктиві Canon RF 16mm F2.8 STM реалізовано технологію майже безшумного автофокусування з кроковим двигуном (STM), що робить його чудовим варіантом для створення коротких записів або фіксування навколишніх звуків. Для максимальної якості звуку Хлоя встановила у багатофункціональне гніздо камери компактний стереомікрофон Canon DM-E100. Цей мікрофон підключається до аудіороз’єму камери 3,5 мм, а також за потреби може бути встановлений на штатив-рукоятку K457, який має спеціальний кронштейн для мікрофона й дозволяє звільнити багатофункціональне гніздо камери для інших аксесуарів.

Навіть із повнокадровою камерою EOS R6 Хлоя переконалася, що з легким об’єктивом Canon RF 16mm F2.8 STM дуже просто працювати. «Я була рада побачити багато налаштувань, що схожі на звичну для мене модель EOS M50, — додає вона. — Мені було легко знайти в меню потрібні параметри, тому що все розташоване в однакових місцях».

Що стосується функцій, то, за словами Хлої, EOS R6 — це «суттєвий крок уперед порівняно з тим, чим я користувалася досі». Усі камери Canon EOS R мають широке кріплення RF, що забезпечує швидший зв’язок між камерою та об’єктивом, мінімізує тремтіння камери й розширює творчі можливості. Об’єктиви нового покоління RF також краще працюють за слабкого освітлення та мають удосконалений автофокус, що дозволяє створювати чудові кадри в будь-яких місцях та в будь-який час дня й ночі.

Швидкість і гнучкість

Дівчина, що стоїть на фоні міського пейзажу, знімає себе на камеру Canon EOS R6 з об’єктивом Canon RF 16mm F2.8 STM.

«Я в основному перемикалася між двома конфігураціями: 30 кадрів на секунду та 60 кадрів за секунду, обидва варіанти — 4K, — пояснює Хлоя. — «Я хотіла, щоб усі панорамно-оглядові кадри мали кінематографічний вигляд, і знала, що в режимі 60 кадрів на секунду зможу сповільнити запис, щоб створити дійсно вражаючий ефект».

Молода жінка стоїть перед широким видом на глибоку ущелину, через яку перекинутий підвісний міст.

Хлоя повною мірою скористалася ширококутним полем зору об’єктива Canon RF 16mm F2.8 STM для зйомки разючих панорам, таких як знаменитий Кліфтонський підвісний міст та ущелина Ейвон. Знято на камеру Canon EOS R6 з об’єктивом Canon RF 16mm F2.8 STM.

Хлоя зняла на камеру кілька відеофрагментів, а також багато панорамних матеріалів, щоб розповісти про події свого дня. «Брістоль — чудове місто для подібних зйомок, адже тут безліч цікавих місць включно з набережною, барвистим стріт-артом, жвавими ринками, кафе та, звісно, знаменитими краєвидами на ущелину в районі Кліфтона. Я хотіла створити відеоблог, який допоміг би познайомитися з містом тим, хто відвідує його вперше».

Деякі місця, в яких знімала Хлоя, були відносно темними, але швидка максимальна діафрагма Canon RF 16mm F2.8 STM у поєднанні з чудовими характеристиками EOS R6 за умов низького освітлення розширили її можливості. «Можливість знімати з діафрагмою f/2,8 означала, що відео виходило яскравішим і чіткішим, а шумів було менше. Це також допомогло мені з кількома фото, які я тоді зробила. Якщо зернистість фотографії менша, це полегшує її редагування».

Молода жінка направляє камеру Canon EOS R6 з об’єктивом Canon RF 16mm F2.8 STM на рослину в магазині.

Для створення чіткіших композицій серед жвавих ринків та магазинів Брістоля Хлоя часто зосереджується на деталях. Можливість фокусувати об’єктив Canon RF 16mm F2.8 STM на відстані від 13 см розширює її творчі можливості.

Молода жінка сфотографована зі спини, направляє камеру Canon EOS R6 на стійку бару, повну мисками з різнокольоровими салатами.

Елегантний та доступний за ціною об’єктив Canon RF 16mm F2.8 STM забезпечує чудову якість зображення в широкому полі зору.

Об’єктив RF 16mm F2.8 STM також фокусується на відстані від 13 см, що додає універсальності під час зйомки відеоблогу. «Хоча об’єктив дуже широкий, мені подобається, як близько він може фокусуватися, — захоплюється Хлоя. — Це було зручно, коли я була на ринку Святого Миколая в Брістолі, оскільки я хотіла зняти крупним планом деякі з товарів на прилавках. Із цим об’єктивом я змогла передати всі деталі, наприклад текстуру та яскравість морквяного салату. Крім того, було неймовірно зручно швидко перемикати фокус із переднього плану на задній без втрати якості.

Якість зображення, звісно, має першорядне значення. Саме це допомагає виділити свої відео та фото з моря контенту, знятого на телефон. Завдяки дев’яти оптичним елементам, зокрема асферичній лінзі для створення чітких і контрастних зображень, об’єктив Canon RF 16mm F2.8 STM пожвавлює будь-яке місце зйомки — як яскраві вулиці Брістоля, так і неймовірні пляжі Сардинії. У парі з Canon EOS R6 або EOS RP ви отримуєте ідеальний набір для подорожі у світ високоякісних туристичних відеоблогів.



Автор: Маркус Хокінс (Marcus Hawkins)

Пов’язана продукція

  • Об’єктиви RF-S

    RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

    Стандартний об’єктив APS-C для камер серії EOS R ідеально підходить для зйомки повсякденних ситуацій, як-от сімейна зйомка, зйомка сцен із життя, портретів і святкувань.
  • Ширококутний об’єктив

    RF 16mm F2.8 STM

    Компактний і доступний за ціною надширококутний 16-міліметровий повнокадровий об’єктив для камер EOS серії R призначений для влогерів та творців контенту.
  • Бездзеркальні камери

    EOS R10

    Переходьте на новий рівень фото- та відеозйомки з бездзеркальною камерою лінійки EOS R, створеної на основі сенсора APS-C.
  • Надширококутний об’єктив зі змінною фокусною відстанню

    RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

    Компактний та легкий об’єктив RF 15-30mm ідеально підходить для зйомки під час подорожей, у тому числі зйомки міських пейзажів, ландшафту, архітектурних споруд та зйомки влогу на ходу.
  • Бездзеркальні камери

    EOS R6

    Щоб ви не знімали і як би ви це не робили, камера EOS R6 допоможе вам розкрити свій творчий потенціал на повну.
  • Звук

    Стереомікрофон DM-E100

    З легкістю записуйте звук у чудовій якості завдяки стереомікрофону невеликого розміру, який не потребує налаштування і завжди готовий до записування.
  • Бездзеркальні камери

    EOS M50 Mark II

    Фотографії, відео або прямі трансляції — створюйте високоякісний контент для своєї аудиторії з власним творчим стилем.
  • Об’єктиви для EOS M

    EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM

    Надширококутний варіооб’єктив зі стабілізатором зображення та кроковим приводом для пейзажної зйомки.
  • Штатив

    Tripod Grip HG-100TBR

    Більш тривалий час знімання, поліпшена стабільність і більше можливостей для творчості завдяки унікальному штативу-рукоятці зі знімним пультом дистанційного керування.

Схожі статті

  • СТВОРЕННЯ ВІДЕОБЛОГІВ

    Створення контенту з камерою EOS R50

    Виведіть якість ваших публікацій у соціальних мережах на новий рівень із камерою Canon EOS R50.

  • СТВОРЕННЯ ВІДЕОБЛОГІВ

    Як стати влогером?

    Розпочніть роботу та створюйте якісні відеоблоги за допомогою наших порад із влогінгу для початківців.

  • ВУЛИЧНА ФОТОГРАФІЯ

    Експеримент з об’єктивом для вуличної фотографії

    Чому об’єктив RF 28mm F2.8 STM від Canon є таким важливим елементом обладнання для вуличних фотографів.

  • ФОТОГРАФІЇ З ПОДОРОЖЕЙ

    10 порад із туристичного фотографування

    Фотограф і блогерка Діана Міллос поділилася найкращими порадами щодо створення дивовижних туристичних фотографій.