СТВОРЕННЯ ВІДЕОБЛОГУ

Рецепт успіху: відомий пекар Метт Едлард випробовує камеру Canon EOS M50 Mark II

Пекар-самоук і зірка соціальних мереж Метт Едлард (Matt Adlard) насолоджується можливостями Canon EOS M50 Mark II — функціональної бездзеркальної камери, що ідеально підходить для прямих відеотрансляцій.
Відомий пекар Метт Едлард робить фото шоколадного десерту на камеру EOS M50 Mark II.

Метт — зайнята людина. Він знімає, редагує та створює все самотужки, тож йому потрібна камера, що буде простою у використанні й не створюватиме зайвих перешкод. «Наразі я роблю приблизно 10–15 відео на місяць, у тому числі три 10-хвилинних відео для моєї онлайн-школи пекарів і два відео на тиждень для Instagram і TikTok. Крім того, я кожного дня знімаю історії для Instagram».

Ми запропонували пекарю-самоуку й зірці соціальних мереж Метту Едларду протестувати камеру EOS M50 Mark II для зйомки відео у власному режимі. Як і багато інших авторів контенту, Метт починав знімати на смартфон, перш ніж перейти на найпростішу камеру, а потім придбав Canon EOS 70D (на заміну якій прийшла модель Canon EOS 90D). Камера EOS M50 Mark II привчила його до якості й зручності бездзеркальних моделей серії EOS M.

Портативний дизайн

Hero Lifestyle Film

У камери Canon EOS M50 Mark II є ціла низка функцій, що спрощують зйомку для відеоблогів, у тому числі автофокус із визначенням очей для створення чітких селфі (ця функція також працює для відео та в режимі слідкуючого автофокусування), а також триваліший час роботи від акумулятора порівняно з моделлю Canon EOS M50. «Вона дуже легка й портативна, — каже Метт. — Це важливо для мене, тому що я постійно переміщую камеру, знімаю її зі штатива, змінюю положення, обертаю тощо».

«Навіть екран зі змінним кутом у моделі EOS M50 Mark II — це для мене величезний крок у перед у технологічному плані, — продовжує він. — Коли я, наприклад, знімаю щось згори донизу на смартфон, я не бачу екрана. Тому я фактично не розумію, чи це саме такий знімок, як мені потрібен. Але з камерою EOS M50 Mark II я можу просто відкинути екран, подивитися на їжу згори й переконатися, що фотографую саме те, що хочу».

Функції, що заощаджують час

Метт Едлард дивиться на екран зі змінним кутом огляду камери Canon EOS M50 Mark II. Камера встановлена на штатив і спрямована донизу для фотографування в стилі Flat Lay.

Окрім універсального сенсорного екрана зі змінним кутом огляду, у камери Canon EOS M50 Mark II є електронний видошукач із високою роздільною здатністю, що забезпечує чітке зображення на яскравому світлі.

Чоловік прикрашає тістечко глазур’ю, поки камера Canon EOS M50 Mark II на штативі знімає цю сцену зверху.

Модель Canon EOS M50 Mark II сумісна з адаптером кріплення Canon EF-EOS M, що дозволяє користуватися наявними об’єктивами EF та EF-S, а також об’єктивами серії EF-M.

Ще не так давно Метт використовував для зйомки відео камеру Canon EOS 70D з об’єктивом із комплекту й смартфон. «Я знімаю їжу на смартфон згори, стоячи над нею, а камера EOS 70D розташована збоку. Потім мені доводиться обробляти файли в Adobe® Premiere® Pro, тому що в них різна орієнтація: альбомна на камері Canon і книжна на телефоні. Тому я змушений обертати відео й підлаштовувати розміри, через що іноді виникають піксельні артефакти».

«Але модель EOS M50 Mark II автоматично визначає, коли ви знімаєте відео у вертикальному режимі. Тому відразу після передавання файлів орієнтація перетворюється на портретну, що ідеально підходить для історій в Instagram, IGTV і TikTok. Я б казав, що десь 60 % відсотків мого контенту сьогодні — це вертикальне відео, і ця функція дійсно заощаджує мені час».

Ще однією функцією EOS M50 Mark II, яка заощаджує Меттові час, є можливість передавати фото й відео в службу image.canon або програму Canon Camera Connect. «Це просто чудово, коли я знімаю назовні або подорожую, тому що мені не доводиться брати із собою ноутбук. Я можу просто підключитися до програми Camera Connect на телефоні й відразу завантажити відео в соціальні мережі».

Потокова передача відео в YouTube Live

Задній екран камери Canon EOS M50 Mark II з відомостями про з’єднання HDMI.

Вхід для мікрофона й вихід Clean HDMI у камері Canon EOS M50 Mark II допомагають вам поступово покращувати свої навички в міру зростання ваших амбіцій.

Метт Едлард тримає телефон біля листя м’яти й маленького чізкейка на кухонному столі.

Модель Canon EOS M50 Mark II підтримує різні типи з’єднань, і ви можете передавати фото й відео в службу image.canon або в програму Canon Camera Connect на своєму телефоні без використання ноутбука.

Спочатку Метт досяг успіху на YouTube, а розвиток таких платформ, як Instagram і TikTok (а також запуск онлайн-школи пекарів Bake it Better), примусив його на деякий час відійти від цієї платформи для поширення відео, але поява моделі EOS M50 Mark II повернула його увагу до цього сервісу. «Я думаю, мене захопила ідея створення контенту для збільшення кількості переглядів — замість того, щоб робити щось таке, що подобається мені самому, — визнає він. — Я обов’язково ще до цього повернуся, але поки що хочу зробити перерву».

Однією з корисних функцій камери EOS M50 Mark II є можливість прямої трансляції відео на YouTube* з будь-якої мережі, що підключена до Інтернету. «Ми протестували цю можливість через програму OBS (Open Broadcaster Software®), яку використовуємо, і це було справді цікаво, — розповідає Метт. — Тепер, коли я знаю, як це робити, я б хотів спробувати ще — зокрема для моєї школи пекарів, де таким чином можна проводити онлайн-заняття. Можливість легко й швидко налаштувати камеру для прямої трансляції вмотивовує мене та надає мені додаткового ентузіазму».

«Крім того, завдяки входу для мікрофона можна покращити якість звуку в прямих трансляціях або відео для блогу, — каже він. — Можливість накладати голос на контент для мене сьогодні є важливою, тож мені дуже подобається, що я можу просто підключити мікрофон і записати звук без відлуння та переривань».

Простота використання

Задній екран камери Canon EOS M50 Mark II в режимі зйомки «Їжа».

Камера Canon EOS M50 Mark II здатна знімати зі швидкістю 10 знімків на секунду в безперервному режимі й може фокусуватися за умов слабшого освітлення, ніж модель Canon EOS M50, що робить її чудовим інструментом як для фото-, так і для відеозйомки. Крім того, у неї є режим зйомки «Їжа», у якому вона автоматично визначає об’єкт фотографування та підлаштовує відповідні параметри.

Чоловік фотографує шоколадний десерт на тарілці в сухому льоді.

Метт каже, що камера Canon EOS M50 Mark II повністю все змінила й дозволяє йому фотографувати страви зблизька з максимальною деталізацією.

Метт каже, що він «справжній новачок у всьому, що стосується камер», але визнає, що модель EOS M50 Mark II дуже зрозуміла інтуїтивно. «Для таких, як я, хто не завжди читає посібники з використання, ця камера є дуже простою в керуванні завдяки структурі меню із зображеннями й функціям сенсорного екрана. Мені також подобається функція автоспуску відеозйомки, яка дає мені змогу підготуватися, перш ніж камера почне знімати».

Метт каже: «Я не дуже розумію такі речі, як діафрагма або ISO, але в камери EOS M50 Mark II є чудовий сюжетний режим "Їжа", у якому вона автоматично виявляє об’єкт зйомки й налаштовує кольорі та інші параметри відповідним чином. Це означає, що я можу відразу перейти до створення відео, знаючи, що мій контент виглядатиме просто чудово».

«Сьогодні стільки людей щось знімають, тому якість зображення, на мою думку, допомагає мені виділитися на їхньому фоні. Підтримка режиму 4K та макрооб’єктивів для крупних планів із чіткими деталями й текстурою [є просто фантастичною]. Думаю, це дозволить мені трошки виділитися серед усіх інших».


Автор: Маркус Хокінс (Marcus Hawkins)


Потрібні підключення до бездротової інтернет-мережі зі швидкістю не менше 6 Мбіт/с, обліковий запис YouTube зі щонайменше 1000 підписниками та обліковий запис image.canon.

Пов’язана продукція

  • Звук

    Стереомікрофон DM-E100

    З легкістю записуйте звук у чудовій якості завдяки стереомікрофону невеликого розміру, який не потребує налаштування і завжди готовий до записування.
  • Штатив

    Tripod Grip HG-100TBR

    Більш тривалий час знімання, поліпшена стабільність і більше можливостей для творчості завдяки унікальному штативу-рукоятці зі знімним пультом дистанційного керування.
  • Об’єктиви для EOS M

    EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

    Компактний макрооб’єктив з інноваційним спалахом Macro Lite для відтворення найдрібніших деталей крихітних об’єктів.

Схожі статті

  • ФОТОГРАФІЇ З ПОДОРОЖЕЙ

    Тур по Севільї з камерою EOS R10

    Блогер Діана Міллос з’ясовує, чому ця креативна камера — ідеальний супутник у подорожах.

  • СТВОРЕННЯ ВІДЕОБЛОГІВ

    Представляємо PowerShot V10

    Дізнайтеся, чому невелика камера 4K від Canon для влогінгу є ідеальним універсальним стартовим комплектом.

  • СТВОРЕННЯ ВІДЕОБЛОГІВ

    Створення контенту з камерою EOS R50

    Виведіть якість ваших публікацій у соціальних мережах на новий рівень із камерою Canon EOS R50.

  • ФОТОГРАФІЯ ЇЖІ

    Як стати інфлюенсером у галузі фуд-фотографії?

    Поради щодо фотографування їжі від Instagram-інфлюенсера й посланця Canon Ясмін аль-Батул (Yasmin AlBatoul)