СТАТТЯ

Управління інформаційною безпекою в гібридному робочому просторі

Дізнайтеся, як наші технології допоможуть вашій компанії запровадити суворий контроль за конфіденційною інформацією в гібридному робочому просторі.

Зображення синіх цифр, що символізують безпеку

Гібридний формат на практиці!

Дізнайтеся більше про те, як Canon допомагає перейти на гібридну роботу.

Адаптація до змін у сфері безпеки

Інформаційна безпека, як і раніше, перебуває в центрі уваги – у засобах масової інформації, у суспільній свідомості і, що найважливіше, у витратах компаній на ІТ. Дані й доступ до них – важливий об’єкт зацікавленості злочинців.

Але зміни в тому, як ми працюємо, радикально впливають на ландшафт безпеки. Дедалі більше організацій використовують гібридну модель, що дозволяє співробітникам динамічно пересуватися: з центрального офісу до простору для спільної роботи, працювати з дому або навіть в дорозі, переходячи з одного робочого місця до іншого.

Хоча цей новий спосіб роботи гарантує багато переваг, гібридна й дистанційна робота ускладнює управління інформаційною безпекою. Однак ці проблеми не є непереборними, якщо у вашому розпорядженні – правильні технології та підтримка.

Нижче ми розглянемо чотири питання, що часто виникають в організацій із гібридним робочим середовищем, і пояснимо, як Canon може допомогти в їхньому вирішенні.

Як нам оптимізувати інформаційну безпеку в нашому гібридному робочому середовищі без збільшення витрат?

Незалежно від того, чи створюєте ви нове гібридне робоче середовище або хочете оптимізувати наявне, безпека має бути на першому місці. Однак часто організації підходять до реалізації цих цілей окремо, спочатку інвестуючи в технології для гібридної роботи, а потім дбаючи про безпеку розширеного робочого середовища. Організації можуть заощадити час та уникнути дублювання витрат, уважно проаналізувавши фактори безпеки рішень для гібридної роботи до їхнього впровадження.

У Canon ми ставимо безпеку на перше місце у всьому, що ми робимо – починаючи від вбудованих функцій захисту від кібернетичних загроз у нашому обладнанні та програмному забезпеченні та закінчуючи процесами проектування, реалізації та постачання рішень. Компанія Quocirca визнала Canon лідером у галузі безпеки друку та документів1, і ви можете бути впевнені, що інформаційна безпека завжди лежить в основі будь-якої співпраці з Canon для оптимізації гібридного робочого середовища.

Як нам поширити систему захисту нашого офісу на домашнє та інші робочі середовища?

Важливо продумати, як інформація циркулюватиме в робочому середовищі вашої організації, коли йдеться про створення, спільне використання, зберігання або видалення документів, адже кожен із цих моментів є потенційною вразливістю. Однією з переваг наших рішень у галузі управління документами та інформацією є те, що ми пропонуємо наш досвід протягом усього життєвого циклу інформації.

Наша екосистема, що включає обладнання, програмне забезпечення та послуги, призначена для комплексного захисту інформації на кожному етапі в будь-яких момент, звідки б ви не працювали. Наші апаратні продукти разом із корпоративними рішеннями забезпечують вбудований захист завдяки таким функціям, як шифрування даних, журналювання операцій, безпечний доступ до хмарних документів та автентифікація користувачів, завдяки чому документи зможуть роздрукувати або переглянути на пристрої лише ті користувачі, для яких вони призначені.

У той же час наші рішення для управління документами допомагають вашій організації створити безпечне сховище та платформу для спільної роботи з інформацією. Наші інтелектуальні рішення вміють розпізнавати поширені типи документів і застосовувати автоматичні політики безпеки для обмеження доступу, тому побачити певну інформацію зможуть лише ті користувачі, для кого вона призначена.

Як забезпечити дотримання співробітниками політики безпеки компанії без необхідності жорстко контролювати їхню повсякденну діяльність?

Зрештою, дотримання політик безпеки не повинно вимагати безпосередньої присутності ІТ-спеціалістів. Проте перед організацією може стояти завдання забезпечити дотримання віддаленими співробітниками правил і політик без додаткового навантаження для ІТ-спеціалістів і розчарування в працівників через постійний контроль їхньої поведінки.

Інформування працівників щодо методів захисту даних і причин, через які було створено певні політики, піде на користь будь-якій компанії. Але для будь-якої компанії, що працює в гібридному середовищі, пріоритетним має бути більш формалізований і послідовний спосіб захисту безпеки.

Наші хмарні рішення з управління інформацією, зокрема Therefore Online та "Спільна робота в хмарному робочому просторі: автоматизація процесів", надають співробітникам структуровані та безпечні інструменти для доступу до документів, їхнього зберігання та обміну ними. Оскільки це хмарні рішення, вони дозволяють співробітникам працювати з документами звідки завгодно. При цьому вбудовані та ненав’язливі функції захисту реалізують політики, які не дозволяють користувачам створювати нові вразливості в системі безпеки.

Наприклад, завдяки контролю доступу співробітники не можуть відкривати конфіденційні документи без спеціального дозволу, а автоматизація в кожному рішенні гарантує, що документи надсилатимуться безпосередньо потрібному співробітнику на кожному етапі робочого процесу.

Зображення молодої людини, яка дивиться на свій ноутбук

Як нам запобігти використанню працівниками несанкціонованих інструментів під час роботи поза офісом?

Компанія Gartner виявила, що використання особистих пристроїв і тіньових ІТ-ресурсі – це все ще поширене явище серед віддалених працівників, причому більше половини співробітників зізнаються, що користуються програмами для спільної роботи або веб-службами, які не санкціоновані їхньою компанією2. Подумайте, чому саме вони вибирають недозволені технології. Зазвичай відповіддю є одна з двох причин.

По-перше, під час роботи поза офісом – можливо, вдома або в дорозі з власного пристрою – співробітник може почати користуватися інструментами, які він застосовує у повсякденному житті, просто за звичкою і тому, що він знає, як вони працюють. Він може не знати про ризики, які пов’язані з використанням цих засобів, тому найкращою стратегією боротьби з такою поведінкою є навчання та підготовка.

По-друге, співробітник може звертатися до цих інструментів через проблеми з рішеннями, які надає компанія. Вони можуть бути повільні, складні або майже недоступні з-за меж офісу.

Надання потрібних інструментів – це важливо, але їхнє прийняття залежить від того, наскільки вони прості та зручні. Ми в Canon завжди враховуємо це, коли розробляємо наші рішення. "Спільна робота в хмарному робочому просторі: автоматизація процесів" та Therefore Online дозволяють співробітникам легко взаємодіяти з документами в режимі реального часу звідки завгодно з будь-якого дозволеного пристрою та без зайвих затримок. Але, що дуже важливо, вони також гарантують постійну наскрізну безпеку документів. Разом із нашими апаратними продуктами ці рішення створюють замкнутий цикл для максимальної безпеки на всіх етапах.

Ми знаємо, що захистити інформацію нелегко навіть за ідеальних умов. Ми хочемо дозволити організаціям запровадити зручну для них модель роботи, не турбуючись про порушення безпеки або ризики для інформації.

Співпраця з надійним партнером може зняти навантаження з вашої команди й допомогти вам оцінити ризики для безпеки у вашій ІТ-інфраструктурі, передбачити вразливості та створити технологічну екосистему, яка захистить вас від них, де б не працював ваш персонал.

Ілюстрація у стилі коміксів із зображенням трьох дорослих людей з обкладинки Hybrid in Action

Гібридний формат на практиці!

Дізнайтеся більше про те, як Canon, лідер у галузі безпеки друку й документів, допомагає зберегти цінну інформацію в безпеці в будь-який момент і в будь-якому місці.

Подібні продукти й вироби

  • Спільна робота в хмарному робочому просторі: автоматизація процесів.

    Компанії прагнуть до швидкої цифрової трансформації і підвищення ефективності управління інформацією та її обробки. Завдяки автоматизації процесів, яка є частиною рішень Canon для спільної роботи в хмарному робочому просторі, ваші можливості не матимуть меж.

  • Therefore™

    Функціональне програмне забезпечення для керування документообігом із потужними функціями трансформує підхід до керування діловою документацією та спільної роботи з нею.

  • uniFLOW Online

    Передове рішення для безпечного друку й сканування, яке дозволяє організаціям керувати всім своїм середовищем друку за допомогою хмари.

  • Крок у майбутнє

  • Послуги із цифрової трансформації

    Впроваджуйте цифрову трансформацію незалежно від того, де ви працюєте

  • Дізнайтеся, як забезпечити продуктивність у гібридному робочому просторі за допомогою Canon

    Надайте своїй компанії інструменти для підвищення рівня продуктивності

  • П’ять порад для покращення бізнес-операцій

    Упорядкуйте свою стратегію за допомогою цього списку важливих справ – від перепланування щоденних робочих процесів до переходу на хмарні технології.

  • Обговоріть з нами зміцнення своєї інформаційної безпеки