ПОРТИВНІ КАМЕРИ

Дослідіть світ поблизу з камерою Canon PowerShot ZOOM

Мала, легка, з потужнім зумом — дізнайтеся, чому ця кишенькова камера дозволить вам зазирнути дальше, ніж завжди.
Дівчина у в’язаній шапці сидить разом із батьками в лісі, усі троє дивляться на щось за межами кадру, а батько знімає на камеру Canon PowerShot ZOOM.

Фанати природи, краєвидів і спорту зможуть телепортуватися просто в серце подій з новою камерою Canon PowerShot ZOOM. Кишенькова монокулярна компактна камера, що забезпечує оптичне масштабування в еквіваленті 100 мм та 400 мм, а також цифровий зум до 800 мм, дозволяє знімати об’єкти з великої відстані, не втрачаючи жодного моменту.

Canon PowerShot ZOOM — чудова й легка у використанні камера для будь-кого, кому потрібні функції потужного зуму, що недоступні в смартфонах та інших мобільних пристроях. Вона ідеально підходить для фотографів-аматорів і сімей. Кеті Штерн (Katy Stern), блогер, що веде присвячений сімейному подорожуванню сайт Otis and Us, де фіксує свої пригоди, протестувала камеру Canon PowerShot ZOOM на лісному маршруті разом зі своїм чоловіком і трьома дітьми. Вона розповідає про свої враження від цього нового комплекту.

Родина із двох дорослих і трьох дітей тримаються за руки, йдучи через ліс ясним осіннім днем.

Кеті з чоловіком проводять якомога більше часу в сімейних пригодах. Легка й компактна камера Canon PowerShot ZOOM дозволяє їм занурюватися в живу природу глибше, ніж будь-коли раніше, і фіксувати те, що вони бачать.

Просто взяв і пішов

Людина тримає в руках камеру Canon PowerShot ZOOM.

Монокулярна камера Canon PowerShot ZOOM — це кишенькова камера із супермасштабуванням, яка дозволяє знімати високоякісні фотографії та відео у форматі Full HD та яка ідеально підходить для сімей, що захоплюються активним відпочинком на свіжому повітрі.

Жінка кладе камеру PowerShot ZOOM до кишені свого шкіряного піджака.

Завдяки своєму тонкому й компактному дизайну камера Canon PowerShot ZOOM така мала, що її можна носити просто в кишені.

Ця кишенькова камера, що важить лише 145 г, зовсім не обтяжить вас, тому вона ідеально підходить для подорожей, де вам знадобиться універсальний зум, якого немає в смартфонах. «Мені дуже подобається, що вона така мала й компактна, — каже Кеті. — Її легко носити із собою, вона доступна в будь-який момент. Коли ти з дітьми, вийти з дому буває непросто через всі ці сумки, одяг, їжу чи воду, які доводиться брати із собою, тому іноді для великої камери та об’єктивів просто немає місця. Тому це ідеальне рішення».

Заради простоти у використанні камера Canon PowerShot ZOOM створена таким чином, щоб її було зручно заряджати. Її можна зарядити вдома через роз’єм USB-C за допомогою сумісного зарядного пристрою або від портативного акумулятора в дорозі1. У зарядженому стані вона здатна зробити приблизно 150 фотографій або зняти до 60 хвилин відео (по 10 хвилин за раз)2.

Завжди проста й зрозуміла

Кропив’яний метелик сидить на колоді, прихованій у високій траві.

Камера Canon PowerShot ZOOM ідеально підходить для фотографування живої природи, дозволяючи не злякати об’єкт зйомки3.

Жінка в шкіряному піджаку дивиться через видошукач камери Canon PowerShot ZOOM.

Камера Canon PowerShot ZOOM створена для того, щоб керувати нею однією рукою, завдяки чому ідеально підходить для новачків у фотографуванні.

Оскільки ця камера створена для керування однією рукою, Кеті знайшла її дуже простою та зрозумілою у використанні. «Це ідеальна камера початкового рівня, адже в неї немає безлічі кнопок чи складних інструкцій. Її можна просто взяти й піти знімати», — каже вона.

Характеристики електронного видошукача такі ж, як і в бездзеркальних камерах на кшталт Canon EOS M50 (2,36 мільйони точок, оновлення із частотою 60 кадрів на секунду), тому можна просто навести її на об’єкт, підібрати композицію, налаштувати потрібний масштаб і зробити фотографію. Саме тому PowerShot ZOOM ідеально підходить для фотографів будь-якого віку й досвіду. «Наша бабуся питає, чи не подаруємо ми їй таку камеру на день народження, — розповідає Кеті. — Вона справді зацікавилася фотографуванням, і я хочу допомогти їй у цьому».

У глибини лісу в осінніх кольорах Кеті з’ясувала, що 1/3-дюймовий сенсор із роздільною здатністю 12 МП дозволяє їй та її дітям знімати диких тварин, що швидко рухаються, роблячи фотографії із частотою до 10 кадрів на секунду. «Я зовсім не професійний фотограф, — зізнається вона. — Але мені подобається фотографувати — саме це змусило мене почати блог. Я люблю робити знімки дітей і наших пригод на відкритому повітрі, і я сподіваюся, що з роками мої роботи стають краще. Ця камера добре підходить для фотографів із будь-яким рівнем досвіду, тому, думаю, вона допоможе мені досягти цієї мети».

Дрібні деталі навіть здалеку

Блакитна синиця на гілці, прихована серед листя.

Функції автофокусування в камері Canon PowerShot ZOOM дозволяють легко відстежувати птахів у лісі. Завдяки цьому знімки вийшли різкими й чіткими.

Хлопець дивиться через видошукач камери Canon PowerShot ZOOM.

Завдяки своїй простій конструкції камера Canon PowerShot ZOOM неймовірно легка у використанні.

Хоча ця компактна камера легка й портативна, як смартфон, на цьому їхня схожість закінчується. «Цю камеру легко носити разом зі смартфоном, але вона має дуже потужний зум», — каже Кеті. Зазвичай оптичне збільшення в камерах на смартфонах обмежене, і досягти насправді великої фокусної відстані з ефективною стабілізацією зображення неможливо. У камери Canon PowerShot ZOOM у компактному корпусі — еквівалент телеоб’єктива на 400 мм з можливістю цифрового масштабування до 800 мм, що дозволяє наблизитися до об’єктів зйомки сильніше, ніж зі звичайного смартфона.

Такий діапазон дозволяє фанатам природи, краєвидів і спорту закарбувати особливі моменти, що виникають на відстані — наприклад, грайливих птахів у саді, левів, що відпочивають на деревах у парку Серенгеті, дрібні деталі архітектурних пам’яток або вираз на обличчі спортсмена, що досягає бажаного результату.

Такий вражаючий діапазон потребує потужної стабілізації зображення, і оптичний стабілізатор у моделі Canon PowerShot ZOOM успішно виконує своє завдання — робить знімки стабільними, а об’єкти на них — різкими навіть за такої величезної фокусної відстані. «Фотографії та відео з нашої подорожі в лісі вийшли дійсно чудовими — дуже чіткими! — хвалиться Кеті, яка часто опиняється десь на природі. — Просто неймовірно, коли можеш робити такі різкі знімки дикої природи й дітей».

Зйомка фото й відео одним натисканням кнопки

Дівчина у в’язаній шапці дивиться через видошукач камери Canon PowerShot ZOOM.

Камера Canon PowerShot ZOOM така проста, що ви можете налаштувати кадр і зробити знімок за лічені секунди.

Подорожуючи по лісних доріжках, Кеті з родиною помічали багато різних диких тварин, яких знімали, перемикаючись із режиму 12-мегапіксельних фотографій в режим відео у форматі Full HD. «Я думаю, ми часто впускаємо щось навколо, тому що завжди дивимося в екрани смартфонів, — каже Кеті. — Камера Canon PowerShot ZOOM — дуже простий пристрій, що не відволікає від почуттів, які виникають на природі. Телеоб’єктив наближає вас до об’єктів настільки близько, наскільки це можливо».

Система автофокусування (АФ) цієї камери дозволяє легко фокусуватися на об’єктах за доброго освітлення. Які ще функції здалися їм найкориснішими? «Мене здивувала функція розпізнавання облич з АФ, — каже Кеті. — Я могла легко стежити за дітьми, коли вони бігають проміж дерев, або сфотографувати кролика, що стрибав у кущах на відстані».

Бездоганна робота разом зі смартфоном

Жінка тримає камеру Canon PowerShot ZOOM та підключає її до свого смартфона через бездротовий канал.

Вбудований модуль Wi-Fi дозволив Кеті підключити камеру Canon PowerShot ZOOM до безкоштовної програми Canon Camera Connect на смартфоні, у якій вона може налаштовувати кадрування знімків і навіть фотографувати дистанційно.

Окрім можливості спостерігати за природою через електронний видошукач, Кеті з’ясувала, що камеру Canon PowerShot ZOOM також можна підключити до програми Canon Camera Connect на смартфоні через вбудований Wi-Fi і використовувати його екран замість видошукача. Завдяки цьому всі члени родини можуть побачити кадр, взяти участь у налаштуванні або навіть робити знімок дистанційно2.

«Підключити камеру до програми дуже просто — нам навіть не довелося чекати, доки ми повернемося додому, — каже Кеті. — Нам усім подобалася функція перегляду в реальному часі. Можливість зробити знімок дистанційно об’єднала нашу родину ще сильніше. Ми разом можемо насолоджуватися моментом і бачити, що відбувається, просто на екрані. Це ідеально у випадку, коли діти не бачать того, що бачу я. Я могла показати їм, яку саме тварину знайшла серед дерев, за допомогою функції перегляду в реальному часі через програму Canon Camera Connect на моєму телефоні — це просто чудово».

Окрім збереження знімків і відео на картці microSD, яка вставляється в камеру Canon PowerShot ZOOM4, ви можете зберігати їх просто на смартфоні через бездротовий канал зв’язку, а потім ділитися своїми творами із друзями та підписниками в соціальних мережах.

Автор: Наталі Дентон (Natalie Denton)

  1. У комплект поставки камери не входить зарядний пристрій. Мінімальні вимоги щодо заряджання: джерело живлення, сумісне з USB PD; мінімум 5 В, 1,5 А, з виходом USB Type-C і кабелем USB Type-C to Type-C. Під час зйомки відео або фотографування живлення подається лише на камеру без заряджання внутрішнього акумулятора. Час заряджання Canon PD-E1 становить прибл. 1 год. 50 хв.
  2. Максимальний час записування становить 9 хвилин 59 секунд на один відеофайл. Записування відео неможливе в разі підключення до Wi-Fi.
  3. Усі зразки зображень, наведені в цій статті, були зроблені на досерійному екземплярі моделі.
  4. Картка пам’яті не входить до комплекту камери.

Схожі статті

  • ФОТОГРАФІЯ ДИКОЇ ПРИРОДИ

    Зануртеся в природу

    Фотограф дикої природи Толга Актас (Tolga Aktas) про те, як PowerShot ZOOM допомагає не втратити момент.

  • ДИКА ПРИРОДА

    Монокуляр чи бінокль: що краще для спостереження за птахами?

    PowerShot ZOOM від Canon — це кишенькова монокулярна камера, яка ідеально підходить для спостереження за птахами, але якою вона є в порівнянні з біноклями Canon?

  • СПОРТИВНА ФОТОГРАФІЯ

    Просте і зручне спортивне фотографування

    Професійний фотограф Моллі Дарлінгтон дізнається, як знімати важливі спортивні події на кишенькову камеру.

  • ФОТОГРАФІЯ ДИКОЇ ПРИРОДИ

    Дика в серці

    П’ять причин, чому камера PowerShot SX740 HS ідеально підходить для зйомки дикої природи.