СТАТТЯ

Забудьте про залучення до процесу дизайну сторонніх постачальників: створюйте плакати, банери та флаєри для свого бізнесу за чотири прості кроки

Придбали продукцію Canon? Почніть творити вже сьогодні у PosterArtis — безкоштовній та простій програмі для створення дизайну

Незалежно від того, чи це глянсова брошура для підприємств роздрібної торгівлі, флаєри на честь відкриття ресторану чи інформаційний плакат від постачальника медичних послуг, друкована продукція відіграє величезну роль у комунікаційних стратегіях багатьох галузей. Згідно з останніми дослідженнями, сектор роздрібної торгівлі, промисловий сектор, сектор охорони здоров’я та державний сектор витрачають 50 % свого бюджету на комунікації на друк1, і це стосується і інших галузей.

Однак створення високоякісних друкованих маркетингових матеріалів може бути дорогим, тим більше, що 95 % компаній передають роботу з друку маркетингових матеріалів стороннім спеціалізованим постачальникам послуг. Як правило, це пов’язано з тим, що їм потрібна професійна якість, а внутрішніх ресурсів для цього не вистачає.

Потрібно думати не лише про остаточний результат: не маючи в штаті кваліфікованої команди дизайнерів, компанії часто вирішують звертатися до сторонніх постачальників послуг для виконання всіх етапів процесу — від розробки дизайну до виробництва. Хоча залучення сторонніх постачальників послуг може забезпечити економію за рахунок масштабу виробництва, організації, які просто хочуть швидко виготовити спеціальні матеріали, можуть зіткнутися з труднощами в плані часу й вартості виробництва.

Оскільки бюджет на маркетинг обмежений як ніколи, організації змушені скорочувати витрати, але завдяки новим рішенням на ринку, як-от PosterArtist, компаніям не доведеться іти на компроміси щодо якості друку. Організації, що використовують техніку Canon, тепер отримають більш досконалі інструменти для дизайну й виробництва маркетингових матеріалів власними силами у тих випадках, коли залучення сторонніх постачальників є нерентабельним.

Що таке PosterArtist?

PosterArtist — це веб-програма для дизайну та друку від Canon, яка дозволяє будь-кому створювати маркетингові матеріали за лічені хвилини. ЇЇ розроблено для того, щоб будь-який користувач — з дизайнерськими навичками або без них — міг швидко та легко створювати матеріали високої якості.

Якщо ви професіонал і обмежені в часі, програма дозволить створювати матеріали з нуля, але надасть ресурси для економії часу й втілення вашої ідеї в життя. Безкоштовний доступ до цілої низки бібліотек фотографій, включно з Pixabay, Unsplash та Pexels, дозволить вам знайти зображення, які сприятимуть успіху вашого бізнесу. При цьому ви можете змінювати шрифти, кольори та текстури, щоб виразити стиль вашого бренду й привернути увагу клієнтів.

Не всі вважають себе вродженими дизайнерами або мають уявлення про те, чого вони хочуть досягти. Тому PosterArtist пропонує сотні готових шаблонів, з яких ви можете вибрати потрібний — шаблони згруповані по галузях, щоб вам було легше знайти ідеальний готовий варіант. Шаблони можна легко змінити та адаптувати для вашого завдання.

Як створити плакат

Крок 1: виберіть шаблон або почніть роботу з нуля

PosterArtist — це веб-програма, тому її не потрібно встановлювати, просто перейдіть на веб-сторінку та запустіть програму. Введіть пароль для створення облікового запису й приступайте до роботи.

Вас зустріне головний екран з іконками різних програм на вибір, у тому числі для створення плакатів, банерів, меню, календарів і флаєрів. Виберіть, що вам потрібно створити. Далі ви можете вивчити ресурси за галузями, як-от роздрібна торгівля, продукти харчування, напої, школа та освіта, а також за різними темами, наприклад подіями. На третьому рівні ви знайдете ескізи завантажених шаблонів на вибір.

PosterArtist article 1

Виберіть існуючий шаблон із запропонованих варіантів або перейдіть на головний екран і виберіть Create new (Створити новий).

Крок 2: змініть фон, шрифти та кольори

Якщо ви вибрали готовий шаблон, ви зможете редагувати окремі елементи дизайну. Почніть із фону. Варіанти шаблонів пропонують фон за замовчуванням, але за бажанням ви можете змінити колір або видалити, Ви також можете використати інструмент Shapes (Фігури), щоб додати фігури на свій вибір — відкрийте, розташуйте та розфарбуйте їх на шаблоні або чистому полотні, щоб створити фон.

Потім придумайте текст. Відредагуйте текст шаблону відповідно до ваших потреб або вставте ключові фрази та інформацію, яку ви хочете донести, якщо ви починаєте з нуля. Потім відредагуйте шрифт, щільність, розташування та колір тексту.

Бажаєте додати виробу дорогий вигляд? Виберіть функцію Gold/Silver Texture (Золота/срібна текстура), щоб створити вигляд металевого, текстурованого фону на текстових полях і логотипах.

Якщо вам потрібна допомога в компонуванні тексту та зображень, скористайтеся функцією автоматичного оформлення. Просто виберіть категорію плаката, зображення і введіть заголовки, а програма запропонує ідеї щодо оформлення дизайну.

PosterArtist article image 3

Програма PosterArtist сумісна з усіма принтерами Canon. Це означає, що ви можете використовувати специфічні функції пристрою, наприклад додати флуоресцентні рожеві плашкові кольори в серії принтерів imagePROGRAF GP.

PosterArtist article image 5

Крок 3: виберіть зображення

Якщо ви використовуєте завантажений шаблон, він вже буде містити зображення, але їх можна легко замінити. Ви можете імпортувати зображення напряму, що дозволить завантажувати знімки, зроблені вами самостійно. Якщо ви вже зберегли зображення та логотипи, ви побачите їх у області File (Файл) і зможете додати до свого дизайну.

Крім того, ви можете отримати доступ до банків зображень, щоб переглянути тисячі потенційних зображень та фотографій, які можуть підійти для вашого дизайну. Усі зображення можна редагувати; можна змінювати розмір, положення, масштаб і додавати ефекти, як-от тіні або рамки.

PosterArtist article image 6

Крок 4: роздрукуйте

Програма PosterArtist сумісна з усіма принтерами Canon, тому незалежно від того, чи ви використовуєте PIXMA вдома, imageRUNNER ADVANCE або i-SENSYS в офісі, imagePRESS або imagePROGRAF у професійній друкарні, ви можете бути впевнені, що ваш відбиток відповідатиме тому, що ви бачите на екрані комп’ютера. Просто натисніть кнопку Proceed to Print (Перейти до друку) і спостерігайте, як ваш дизайн втілюється в життя.

Бажаєте дізнатися більше про використання PosterArtist? Перегляньте покрокове відео тут.

Уточнити деталі

  1. Звіт про перспективи Canon «Створення вигоди для споживачів» 2020 р.