Canon cameras

Дізнайтеся про те, як люди створюють власні оповідання з Canon.

@Cecilie Harris

Компанія Canon допомагає створювати оповідання, які стали історією вже понад 80 років. Важко уявити когось із ще більшим досвідом інновацій та успішного розвитку за Майка Бьорнхіла (Mike Burnhill) — нашого спеціаліста з продукції, який працює в цій індустрії вже понад 11 років. Ми зустрілися з Майком щоб обговорити минуле, майбутнє та теперішній стан речей в Canon.

Майк, розкажи нам щось про себе: які твої обов’язки в компанії Canon, і скільки ти вже працюєш на цій посади?

Я працює в Canon вже 11 років і наразі займаю посаду спеціаліста з продукції в напрямку професійних камер. У моїй сфері відповідальності – серії EOS 1D та EOS 5D, об’єктиви серії L, а тепер і нова система EOS R.

Я починав як спеціаліст з продукції загального напрямку, а тепер відповідаю за продукцію професійної категорії на територій усієї Європи. Я часто подорожую і відвідую значні заходи, де представлено професійні сервіси від Canon (Canon Professional Services, CPS), тобто всі провідні спортивні події в усьому світі. Я був у Кореї на Зимових Олімпійських іграх, на перегонах F1 у Монако, а також провів кілька тижнів у Росії на Чемпіонаті світу. Ми пропонуємо професійним фотографам підтримку і послуги, такі як очищення, перевірка й ремонтування. Як спеціаліст з продукції я надає консультації та навчання про нові способи використання камер і їхніх можливостей. Завдяки цьому фотографи можуть приділяти більше уваги створенню дивовижних історій, не турбуючись про те, що щось може піти не так.

@Alessandro Trovati

Під час своєї роботи в Canon ви, напевно, стали свідком багатьох змін: що, на ваш погляд, є найзначнішими віхами еволюції?

Мені спадають на думку два моменти. Перший – це запуск моделі Canon EOS 5D Mark II у 2008 році. Ми вперше додали функції зйомки відео до дзеркальних камер. Це відкрило шлях до відеоблогерства. До появи моделі Canon EOS 5D Mark II для створення такого відеоконтенту потрібна була дужа дорога відеокамера. Наша камера за мить змінила всю відеоіндустрію. Це був чудовий час: з’являлися нові можливості, і ми вчилися. Сьогодні Canon PowerShot G7 X – найпопулярніша камера для влогерів в Європі.

Другий момент – це поява функції Dual Pixel AF у камері Canon EOS 70D у 2014 році. Ця унікальна технологія Canon дозволяє сенсору коригувати фокус просто під час фотографування. Така ідея з’явилася в нас ще в 1981 році, але її вдалося втілити в життя лише тоді, коли технології досягли потрібного рівня.

Майк, ти й сам досвідчений фотограф, тож яку камеру ти використовуєш, і чому саме?

Наразі моя основна камера – це Canon EOS 5D Mark IV. Я неспішно експериментую з новою системою EOS R, що підтримує функцію автофокусу для відстеження облич, завдяки якій можна не турбуватися про розташування фокусної точки. Для мене це дуже зручно – в мене нещодавно народилася дитина, тож замість того, щоб дивитися на неї через видошукач, я можу просто підбирати кадр на екрані, а камера самостійно сфокусується на обличчі, дозволяючи мені зафіксувати емоції, які мені сподобалися.

@Mike Burnhill

Які моделі з вашого асортименту ти сьогодні порекомендував би початківцю і досвідченому фотографу?

Фотографу-початківцю я порадив би камеру Canon EOS 200D. Вона мала, легка і має простий інтерфейс. Для початківця камери можуть здаватися технічно складними. Але модель Canon EOS 200D має просту систему меню, завдяки чому з нею дуже зручно працювати. Багато людей знають, чого саме вони хочуть від знімку, але не розуміють, як це зробити. Інтерфейс Canon EOS 200D містить пояснення про те, як досягти того чи іншого результату, а зрозумівши принцип роботи, ви можете перемкнути меню в режим розширеної структури, яка використовується в інших моделях системи EOS.

Більш досвідченим фотографам я можу порекомендувати камеру Canon EOS 6D Mark II: для багатьох людей ця модель – крок до нового рівня у фотографування. Збільшена матриця дозволяє створювати історії з малою глибиною різкості – ця функція дуже популярна у професійних фотографів.

Чого слід очікувати від Canon у майбутньому?

Ми щойно оголосили про нову систему EOS R, яка сумісна зі всіма об’єктивами Canon EF починаючи з 1987 року. Ми провели шість місяців з нашими посланцями Canon, фіксуючи процес запуску і тестуючи камеру в усіх можливих умовах. Наприклад, Деніелу Еттеру вдалося завершити проект у вугільній шахті, який до того був неможливий. Він почав його раніше, але не міг зробити потрібних знімків, тому що було дуже темно і камера не могла спіймати фокус. З новою системою EOS R камера фокусується за наявності освітлення лише від шахтарських ліхтарів. Тож ми дуже раді представити цю нову технологію на ринку.

Боюся, наразі я не маю права більше нічого розповідати. Але стежте за новинами: ми приготували багато цікавого.

@Daniel Etter



Написано Сашою Ньюбері (Sasha Newbury)