ФОТОГРАФІЯ ДИКОЇ ПРИРОДИ

Зануртеся в природу з камерою Canon PowerShot ZOOM

Компактна, потужна й зручна: дізнайтеся, чому ця портативна камера — ідеальний варіант для фотографа дикої природи, який не хоче нічого пропустити.
Чоловік стоїть серед дерев із камерою PowerShot ZOOM.

Будь-який фанат дикої природи знає, що відстань вирішує все. Надто далеко — і ви можете щось упустити; надто близько — і ви ризикуєте злякати тварину. Але якщо ви не професіонал з потужним телеоб’єктивом, вам буде важко закарбувати назавжди та взяти із собою ці чудові пейзажі. Саме в цей момент на допомогу приходить Canon PowerShot ZOOM. Ця монокулярна камера має все необхідне: вона тиха й непомітна, підтримує потужні можливості масштабування й дозволяє побачити більше під час фотографування й відеозйомки дикої природи. Вона досить мала, щоб її можна було тримати в одній руці, й повністю автоматична, що дозволяє не турбуватися про технічні моменти й повністю зануритися в природу.

Молодий активіст із захисту природи, блогер і фотожурналіст Толга Актас протестував камеру Canon PowerShot ZOOM у подорожі на ріку Северн у своєму рідному Ґлостерширі, Великобританія. 28-річний Толга, що народився у південному Лондоні й наразі отримує диплом магістра наук з прикладної екології в Університеті Ґлостершира, брав участь у дослідницьких проектах із захисту дикої природи з такими організаціями, як Wildlife ACT і Товариство з вивчення ссавців. Він ділиться зі світом своєю пристрастю до дикої природи й фотографування у своєму блозі Ways of the Natural World. «Мені важко передати, як сильно світ природи мене надихає, — каже він. — Кожен із нас є частиною природи, але ми про це іноді забуваємо».

Основи фотографування дикої природи: подорожі без зайвого вантажу

Чоловік із Canon PowerShot ZOOM стоїть біля каналу.

Легку й компактну камеру PowerShot ZOOM можна тримати однією рукою або повісити на ремінець для зап’ястка. Завдяки цьому її можна миттєво застосувати у слушний момент, а комплект обладнання є мінімальним.

Журчалка сидить на камері Canon PowerShot ZOOM, що лежить на пні.

Камера Canon PowerShot ZOOM є повністю автоматичною, тож коли ви щось помітите, достатньо просто навести й натиснути кнопку. «Мені подобається фіксувати цікаві моменти, коли я десь подорожую зі своєю камерою, — розповідає Толга. — Зокрема це стосується моменті, коли мені щастить побачити рідку тварину або я дивлюся на пейзаж неймовірної краси».

Толга не любить брати в подорож зайвих речей. «Я віддаю перевагу мінімальному комплекту обладнання, що дозволяє приділяти максимум уваги тому, що мене оточує, а не вмісту своєї сумки», — пояснює він. Він завжди бере із собою надійне взуття, захист від води, блокнот із ручкою, поживну похідну суміш, воду, каву й багатофункціональний ніж. Звісно, він також кладе до сумки бінокль і фотографічне обладнання.

У своїх подорожах по каналах, полях і природних парках Ґлостершира з камерою Canon PowerShot ZOOM Толга використовує мінімум обладнання завдяки гнучкості свого комплекту. «PowerShot ZOOM служить мені водночас камерою та біноклем, що дозволяє суттєво зменшити загальну вагу обладнання».

Після повної зарядки через USB-кабель PowerShot ZOOM дозволяє зробити й зберегти до 150 знімків або 60 хвилин відео (по 10 хвилин зараз). Якщо у вас є картка microSD, microSDHC чи microSDXCon, ви зможете зробити навіть більше знімків.

Крім того, камеру PowerShot ZOOM можна зарядити від зовнішнього акумулятора й навіть від автомобільного зарядного пристрою через USB-кабель*. Ви можете передавати фотографії на смартфон за допомогою програми Canon Camera Connect.

Зустрічі з мешканцями дикої природи

Чоловік іде крізь дерева у високій траві, тримаючи камеру PowerShot ZOOM в одній руці.

Зі свого досвіду, пов’язаного із захистом природи, Толга зрозумів, що важливо глибше зануритися в середовище замість того, ніж вриватися в нього й намагатися сфотографувати все, що бачиш перед собою. «Ніколи не знаєш, коли зможеш повернутися в певне місце, тож слід робити все тут и зараз», — пояснює він.

Крупний план самиці дикої качки.

Толга помітив цю самицю качки, коли вона відпочивала біля каналу. «Качки — один із водоплавних видів птахів, які тимчасово або постійно мешкають у певному місця протягом усього року», — каже він. Завдяки внутрішній системі стабілізації зображення Canon PowerShot ZOOM створює чіткі фотографії під час зйомки в русі й дозволяє зануритися в момент. Знято на камеру Canon PowerShot ZOOM із фокусною відстанню 800 мм, витримкою 1/500 с, діафрагмою f/6,3 та ISO 100. © Толга Актас (Tolga Aktas)

Для Толги спостереження за дикою природою потребує сповільнення й концентрації. «Думаю, важливо проводити багато часу, спостерігаючи за тим, що відбувається навколо, — пояснює Толга, — Прислуховуватися до звуків, вдихати аромати й торкатися різних біологічних об’єктів, у кожного з яких — своя унікальна текстура».

Ці правила дійсно стали б йому в нагоді під час подорожі до Південної Африки в 2018 році для дослідження рідких зникаючих видів. «Я був сповнений ентузіазму й фотографував майже все, що бачив! Коли таке робиш, ризикуєш втратити багато інших чудових моменті», — каже він.

Коли Толга повернувся до Південної Африки за рік у межах проекту, присвяченого збереженню дикого собаки й лева, він був уже досвідченішим. «Я намагався не брати із собою нічого зайвого й просто занурювався у світ природи, спостерігаючи за красою, яку Південна Африка хотіла мені показати».

Камера PowerShot ZOOM проста у використанні й дозволяє повністю зануритися в спостереження за дикою природою.

Спостерігайте здалеку

Листи латаття на поверхні ставка.

Модель PowerShot ZOOM дозволяє сфокусуватися на найдрібніших деталях, не підходячи надто близько — ідеальний варіант для зйомки полохливих і непередбачуваних диких тварин. Знято на камеру Canon PowerShot ZOOM із фокусною відстанню 100 мм, витримкою 1/640 с, діафрагмою f/5,6 та ISO 100. © Толга Актас (Tolga Aktas)

Зелена бабка сидить на гілочці в ставку, вкритому лататтям.

Ця бабка на воді знята зі збільшенням до 400 мм, але з камерою PowerShot ZOOM ви можете наблизитися до об’єкта навіть сильніше. Знято на камеру Canon PowerShot ZOOM із фокусною відстанню 400 мм, витримкою 1/500 с, діафрагмою f/6,3 та ISO 125. © Толга Актас (Tolga Aktas)

Де б Толга не був — у країні в іншому куті світу чи недалеко від дому — він ставиться до дикої природи з однаковою повагою. Це означає, що слід уникати гучних звуків або рухів, що можуть налякати тварину, не можна втручатися в її оселю й потрібно завжди залишатися на відстані. «Ніколи не треба торкатися тварин чи ставити під загрозу їхню безпеку просто тому, що нам так хочеться, — наголошує він. — Краще захоплюватися природою з відстані, ніж підходити надто близько».

Крупний план зеленої бабки з крилами в повітрі, яка відпочиває на шматку дерева в ставку.

Із максимальним збільшенням PowerShot ZOOM може знімати з фокусною відстанню 800 мм, завдяки чому ця бабка виглядає дуже чітко й деталізовано порівняно із зображенням, зробленим із фокусною відстанню 100 мм. Знято на камеру Canon PowerShot ZOOM із фокусною відстанню 800 мм, витримкою 1/500 с, діафрагмою f/6,3 та ISO 160. © Толга Актас (Tolga Aktas)

Чоловік тримає камеру Canon PowerShot ZOOM в одній руці.

Камера PowerShot ZOOM обладнана системою корекції діоптрій у видошукачі, яку можна налаштувати залежно від свого зору, і з цією компактною моделлю ви зможете фотографувати як від ока, так і з руки, завдяки чому вона стає доступнішою багатьом людям.

Толга був вражений можливостями камери Canon PowerShot ZOOM, яка незважаючи на свій компактний розмір може похвалитися потужним зумом, що еквівалентний телеоб’єктиву на 400 мм, із підтримкою цифрового зуму до 800 мм. «Ця камера така легка й готова до використання відразу після ввімкнення, дозволяючи абсолютно не турбувати мешканців дикої природи. А з можливістю перемикатися між режимами 100 мм, 400 мм і 800 мм одним натисканням кнопки ступінь свободи стає просто неймовірним!».

Важлива кожна деталь

Крупний план двох чайок, що відпочивають на даху.

Толга каже: «Усе навколо нас — частина цього природного світу, і воно має таке ж право тут жити, як і ми». Якщо ваш об’єкт розташований високо й незручно — наприклад, на дереві або даху, ви все одно зможете зробити деталізований знімок завдяки потужному масштабуванню в цьому компактному приладі. Знято на камеру Canon PowerShot ZOOM із фокусною відстанню 800 мм, витримкою 1/640 с, діафрагмою f/6,3 та ISO 100. © Толга Актас (Tolga Aktas)

Компактний розмір та інтуїтивно зрозуміле керування в камері PowerShot ZOOM відкриває величезний потенціал для перегляду сцен та створення знімків, а електронний видошукач такий само, як і в бездзеркальних камерах Canon. Завдяки цьому Толга може робити фотографії високої роздільної здатності, навіть коли тварина високо на дереві або йдеться про чудернацькі візерунки гілок і листя. «Навіть якщо я хочу сфотографувати чайку на даху із зумом 400 чи 800 мм, це цілком можливо. Ця маленька камера також не підведе мене, коли мені заманеться зняти верхівку величезної сосни, — каже він. — Мені дуже сподобалася оптична стабілізація зображення, яка дозволяє робити надчіткі фотографії та відеозаписи. У мене зазвичай тремтять руки, тож я радий, що Canon мені допомагає».

Не впустіть момент

Чоловік сидить надворі й дивиться на фотографії дикої природи на телефоні, тримаючи камеру Canon PowerShot ZOOM

Під’єднавши свій смартфон до програми Canon Camera Connect, ви зможете переглядати, завантажувати й публікувати свої фотографії просто з місця подій.

Чоловік у лісі кладе камеру Canon PowerShot ZOOM до кишені своєї сорочки.

Компактна камера Canon PowerShot ZOOM ідеально підходить для прогулянки по диких місцях і легко вміщується в сумку або навіть у кишеню.

Монокулярну камеру Canon PowerShot ZOOM можна носити навіть без рук завдяки зручному ремінцю на зап’ясток, а з масою 145 грамів вона важить менше за багатьох смартфонів. Ця зручна модель повністю автоматична, а система автофокусу з відстеженням допомагає робити чіткі й різкі знімки навіть найполохливіших диких тварин.

На відміну від смартфона, у камері Canon PowerShot ZOOM немає зайвих програм, що можуть відволікати в найважливіші моменти. Але якщо ви вирішите взяти телефон із собою, ви можете скористатися режимом у програмі Canon Camera Connect, що поділитися тим, що бачите через видошукач, з іншим спостерігачем.

Ви також можете переглядати знімки, які вже зробили, через електронний видошукач PowerShot ZOOM, а завдяки вбудованим модулям Bluetooth і Wi-Fi фотографіями можна миттєво поділитися зі світом через соціальні мережі.

Кожен знайде рішення для себе

Чоловік на прогулянці дивиться через камеру Canon PowerShot ZOOM.

Толга любить брати камеру PowerShot ZOOM із собою на прогулянку дикими місцями, адже з нею від може фотографувати тварин крупним планом, не лякаючи їх. «Ви можете просто ввімкнути її та почати експериментувати, захоплюючи найцікавіші й найважливіші для вас моменти», — каже він.

Камера Canon PowerShot ZOOM стане в нагоді, навіть якщо ви не є професійним захисником природи або досвідченим фотографом. «Це чудовий інструмент для будь-якого фаната дикої природи й спостерігача за птахами, який розширить ваш погляд на світ і доповнить собою будь-який комплект обладнання, — каже Толга. — Ця камера також не є інструментом виключно для фотографів: я можу порекомендувати її будь-кому, хто любить проводити час на природі».


Автор: Рейчел Сігал Гамільтон (Rachel Segal Hamilton)


* Може заряджатися та отримувати живлення через роз’єм USB Type-C. У комплект поставки камери не входить зарядний пристрій. Мінімальні вимоги щодо заряджання: джерело живлення, сумісне з USB PD; мінімум 5 В, 1,5 А, з виходом USB Type-C і кабелем USB Type-C to Type-C.

Пов’язана продукція

  • Компактні цифрові камери

    PowerShot ZOOM

    Камера PowerShot розміром із долоню для зйомки чарівних миттєвостей у колі сім’ї або дикої природи з фокусною відстанню 100 мм, 400 мм2 або 800 мм із цифровим збільшенням.
  • Man holding a binocular for birdwatching

    ЗІ СТАБІЛІЗАТОРОМ ЗОБРАЖЕННЯ

    Усі наші біноклі для орнітології мають точну оптику Canon і оптичний стабілізатор зображення, що забезпечує комфортне тривале спостереження за птахами без напруги для очей.

    • Збільшення від 8 до 14 разів
    • Оптичний стабілізатор зображення для зменшення тремтіння під час знімання
    • Герметизація для захисту від несприятливих погодних умов та довговічність
  • A PowerShot SX740 to capture every detail

    КАМЕРИ ІЗ СУПЕРМАСШТАБУВАННЯМ

    Нова камера — легко розміститься вашій кишені та дозволяє знімати усе в деталях, завдяки 40-кратному оптичному збільшенням та можливістю відео-зйомки у надвисокій якості 4К.

Схожі статті

  • ПОРТАТИВНІ КАМЕРИ

    Зазирніть дальше: PowerShot ZOOM

    Дізнайтеся, чому ця компактна камера кишенькового розміру ідеально підходить для сімейних пригод.

  • ДИКА ПРИРОДА

    Монокуляр чи бінокль: що краще для спостереження за птахами?

    PowerShot ZOOM від Canon — це кишенькова монокулярна камера, яка ідеально підходить для спостереження за птахами, але якою вона є в порівнянні з біноклями Canon?

  • ФОТОГРАФІЇ ПРИРОДИ

    Природа в чорному та білому

    Навчіться створювати неймовірні чорно-білі зображення природи з камерою PowerShot G7 X Mark III.

  • ДИКА ПРИРОДА

    Як фотографувати птахів

    Поради та краще обладнання для початківців для фотографування птахів.