ТВОРЧИЙ ДРУК

Експерименти з їжею: як Paperboyo зберігає «свіжість» своїх ідей

Річ Маккор (Rich McCor), власник сторінки Paperboyo в Instagram, розповідає про свою пристрасть до витворів із паперу й пояснює, чому він користується моделлю Canon SELPHY Square QX10 для створення неймовірних арт-об’єктів із фуд-тематикою.
Лимон у повітрі над зображенням тенісиста, що готується до подачі. Складається враження, нібито гравець зараз вдарить по лимону.

«Причина моєї пристрасті до того, чим я займаюся, — мій щирий інтерес до всіх цих речей, — пояснює Річ Маккор. — Я хотів навчитися відображати світ навколо себе в інший, креативний спосіб, у який ще ніхто цього не робив, і водночас дослідити моє рідне місто — Лондон».

Для Річа, британського митця та власника популярної сторінки Paperboyo в Instagram, поєднання хобі фотографування з виготовленням паперових моделей спочатку було можливістю створювати оригінальний контент, що збуджував його власну уяву. Один із найвідоміших його проектів — чорні паперові вирізи на фоні славетних місць Лондона, що створюють цікаву ілюзію.

«Це було у часи селфі-палок, коли стрічки Instagram були мейнстрімом», говорить Річ. «Я хотів уникнути кліше й замість цього знайти свій неповторний стиль, тому експериментував із різними паперовими моделями».

Пройшло понад п’ять років, і робота Річа перетворилася з хобі на успішну кар’єру. Він випустив книгу під назвою Around the World in Cut-Outs (Увесь світ у вирізах), створену разом із такими авторитетними брендами, як Disney®, і до 2020 р. постійно подорожував світом.

Згадуючи причини свого успіху, Річ каже: «Те, що розпочиналося як невеличке хобі, якому я присвячував вечори та вихідні, перетворилося на кар’єру й дозволило мені подорожувати світом, заробляючи тим, що мені подобається».

Креативність із Canon SELPHY Square QX10

Принтер Canon SELPHY Square QX10 в оточенні роздруківок та ескізів із концептуальним дизайном.

«Для мене Canon SELPHY Square QX10 ніколи не був лише принтером, адже це надто очевидно й нікому не потрібно розповідати, що він здатний друкувати чудові знімки», — каже креативний фотограф Річ Маккор, також відомий як Paperboyo.

Canon SELPHY Square QX10 друкує мальовничий знімок дівчини з рожевим волоссям і жувальною гумкою на обличчі.

Бездротовий портативний принтер Canon SELPHY Square QX10 створює високоякісні роздруківки за лічені секунди.

Тепер, коли в нього майже півмільйона підписників в Instagram, Річ виводить свою творчість на новий рівень. Його останній проект дозволив йому розкрити свій творчий потенціал за допомогою принтера Canon SELPHY Square QX10 у створенні друкованих відбитків із персонажами мультфільмів у кулінарному контексті — звісно ж, у фірмовому стилі Paperboyo.

Річ знав, що Canon SELPHY Square QX10 дозволяє друкувати яскраві фотографії, але хотів спробувати те ж саме з малюнками, щоб продемонструвати справжню яскравість кольорів. Річ обробив свої роботи в Adobe® Photoshop®, додав фотографічний фон, експортував на смартфон і дистанційно роздрукував їх через програму SELPHY Photo Layout.

Експерименти з творчою інтерпретацією

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

«Обмеження, що виникли в 2020 році, змусили мене змінити методи та умови, за яких я створює свої знімки» — розповідає Річ. У пошуках шляхів розширити свій творчий потенціал він тепер робить акцент на домашньому середовищі. «Замість створення знімків із відомими місцями й пейзажами я тепер експериментую на кухні з дошкою для приготування або на власному столі. Мої проекти поступово стають глибшими: я роблю більший акцент на силуетах та застосовую свої навички оброблення ілюстрацій, додавання кольорів і деталей».

Розповідаючи про дві свої нещодавні короткі анімації з лимоном замість тенісного м’яча й помідором, який нібито замінює боксерську рукавичку, Річ каже: «Коли я вирішив поекспериментувати з їжею, у мене відразу ж виникла ідея про гру — і, звісно, асоціація зі спортом, а також ідеї щодо того, як можна замінити спортивні аксесуари предметами їжі».

Дві руки, що тримають роздруковані зображення лицаря і дракона, з обох боків від чашки з кавою. Пінка на каві створює враження, нібито дракон видихає вогонь.

З принтером Canon SELPHY Square QX10 ви можете друкувати безпосередньо зі смартфона: квадратна форма з рамкою, куди можна додавати підписи, ідеально підійшла для незвичних фотографій із їжею, що робить Річ.

У межах цього проекту також було створено зображення з персонажем із жувальною гумкою на обличчі, а також знімок із кавовою пінкою, що нагадує полум’я, поруч із яскравими 68-міліметровими квадратними друкованими зображеннями дракона й лицаря. «Я беру щось таке, що легко впізнати, і додаю певну креативну начинку, щоб здивувати глядача, — пояснює він. — Я перейшов на анімацію та змінив умови роботи, але в основі того, чим я займаюся, завжди лежить креативна трансформація».

Нескінченна погоня за ідеями

Яскраве зображення дівчини в червоній бейсбольній кепці, що надуває велику рожеву бульбашку з жувальної гумки.

Річ вважає, щоб причиною постійної популярності Paperboyo є те, що він не боїться пробувати нові речі.

Яскраве зображення дівчини в червоній бейсбольній кепці з рожевою жувальною гумкою на обличчі від бульбашки, що лопнула.

«Знімки з жувальною гумкою — це приклад вдалого використання моменту, — пояснює Річ. — Я хотів зробити серію фото, що вражає, але не виглядає надто складно».

Річ знає, що має постійно пробувати щось нове, якщо він хоче зберегти успіх проекту Paperboyo — навіть якщо це пов’язано з помилками, що неминуче виникатимуть на цьому шляху. «Я думаю, усім митцям та авторам, які починають кар’єру, важливо розуміти, що на шляху до успіху вони стикатимуться з помилками та невдалими ідеями, — каже він. — На кожну добру ідею, що я реалізував, приходилося щонайменше 10 невдалих, які я мав спробувати реалізувати, перш мені спаде на думку щось краще».

Щира пристрасть до свого заняття також дозволяє Річу постійно публікувати фото, які подобаються глядачам і які вони хочуть придбати. «Мене часто питають: "Як набути популярності в Instagram?", але мені здається, що це невірне запитання. Правильно було б спитати "Як знайти щось, що мені подобається?", тому що саме через це мені вдалося досягти успіху».

«Дуже дивно, коли невеличке хобі, що належить лише тобі разом з усіма невдачами — але також і з успіхами, перетворюється на справжню кар’єру, де думки інших людей впливають на контент, який ти створюєш, — продовжує Річ. — Я зберігаю інтерес своєї аудиторії, тому що еволюціоную та шукаю нові напрямки для руху, а також, звісно, тому, що я, як і раніше, люблю це й прагну знайти та створити унікальний контент».


Автор: Лорна Докерілл (Lorna Dockerill)

Пов’язана продукція

  • Домашні принтери

    SELPHY SQUARE QX10

    Зберігайте свої особливі спогади як прекрасно виготовлені знімки, які ви можете робити будь-де.
  • Цифрові дзеркальні фотоапарати

    EOS 6D Mark II

    Незалежно від того, чи працюєте ви над масштабними проектами, чи лише удосконалюєте свої навички, EOS 6D Mark II допоможе вам зробити наступний крок.
  • Об’єктиви для цифрових дзеркальних камер

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Для тих, хто не звик обтяжувати себе, цей об’єктив створює приголомшливо якісні зображення з підвищеною стабілізацією.
  • Схожі статті

  • ТВОРЧИЙ ДРУК

    Створення миттєвої дошки настрою

    Виведіть свої креативні проекти на новий рівень і дізнайтеся, як створити дошку настрою.

  • ТВОРЧИЙ ДРУК

    Дошка візуалізації вашого життя

    Облаштуйте простір відповідно до свого стилю з принтером Canon SELPHY Square QX10.

  • ТВОРЧИЙ ДРУК

    Друкуйте й розважайтеся

    П’ять причин, чому вам потрібен компактний фотопринтер.

  • ФОТОГРАФІЯ ЇЖІ

    Як стати інфлюенсером у галузі фуд-фотографії?

    Поради щодо фотографування їжі від Instagram-інфлюенсера й посланця Canon Ясмін аль-Батул (Yasmin AlBatoul)