Alan Rowan stands on the side of a hill, with yellow gorse bushes, grassy fields and a river in the valley behind him. He holds a compact camera to take a photo of the natural view.

Нічний мандрівник: дізнайтесь більше як Мунро Мунволкер робить знімки гірських вершин

Коли Алан Роуан завершив робочу зміну у національній газеті, де він працює журналістом, йому не хотілось йти спати. То ж, вийшовши з робочої кімнати він розпочав свій шлях до шотландських гір. Піднімаючись у темряві, він спостерігав, як зітхає сонце, ніхто не заважав цій зустрічі; спускався він, коли решта людей вже прокидалась, щоб розпочати новий день.

«Що мені подобається більш за все, так це те, що на твоїх очах розпочинається новий день», каже він.

The sun sets over a low mountain landscape.

Унікальний спосіб життя Алана так добре підходив йому, що він не змінював його протягом 20 років, пристосовуючи свою пристрасть до гір навколо свого робочого графіка і підкорюючи близько 300 вершин за одну ніч.

Зараз незалежний журналіст і автор Алан опублікував дві книги про свої північні пригоди, і в даний час працює над третьою про свою місію підніматись на нову гору під час кожного повного місяця в році.

Його пристрасть до нічних подорожей зобов’язує тримати сумку для фотоапарату завжди напоготові, готова, разом із своїм хазяїном підкорити найвищі вершини та розповісти про них у блозі та соціальних мережах.

Компактна камера Canon, достатньо мала і легко розміщується в кишені, тож вона завжди супроводжує його під час подорожей. «Важливо подорожувати із легким багажем, саме тому я віддаю перевагу компактним камерам», говорить Алан. «Перш за все, йду щоб подивитись гори та зняти фотографії. Я не йду в гори щоб зняти фотографії у горах — в цьому і є різниця. Я не хочу підбирати об’актив та займатись додатковими налаштуваннями. Тож невеликі, кишенькові камери — саме те, що мені необхідно».

"Кожне фото має власну історію — воно розкриває історію де ви були та хто ви є"

Алан використовує PowerShot SX740 HS для зйомки в горах. Окрім малого розміру та легкості використання, камера здатна знімати відео у форматі 4K, вона має 40-кратне оптичне збільшення, тож він може робити деталізовані макро знімки, а також створювати фото дикої природи.

«Фотографія — невід’ємна частина мого життя». «Кожне фото має власну історію — воно розкриває історію де ви були та хто ви є. Це також відмінна можливість показати людям, що вони не бачать у звичайному житті. Дуже часто, коли я знаходжусь на горі, я хочу щоб ще хтось побачив те саме. Це унікальні спогади, і я сподіваюсь, що моїм онукам сподобаються мої фото».

Поради щодо фотографування від Алана

1. Вам буде потрібен гарний об’єктив

Під час таких подорожей Алан опиняється у небезпечних місцях, тож він повинен використовувати тільки протоптані шляхи. «Гарний об’єктив означає, що коли ви дивитеся на дику природу через нього, таку як олень, чи пташеня, ви можете опинитись набагато ближче до цього», — говорить він.

«Якщо ви бачите щось цікаве, скажімо за кілометр від вас, ви не можете просто піти туди і подивитись, тому що воно вже зникне. Ви повинні зробити знімок з місця, де ви знаходитесь».

A rusty red boat sits in the middle of a lake on a sunny day
A close-up of the boat’s hull shows flaky red and blue paint with a metallic texture.

Canon PowerShot SX740 HS має компактний об’єктив із 40-кратним оптичним збільшенням, що дозволяє з легкістю робити фотографії віддалених об’єктів, а технологія ZoomPlus подвоює оптичне збільшення і робить його 80-кратним, за незначної втрати якості у порівнянні із іншими цифровими об’єктивами. На зображенні вище, за допомогою 80-кратного збільшення — були захоплені заржавілі деталі корпусу човна.

З цим об’єктивом Алан навіть може створювати фото нічного неба. «Я працюю над книгою, в якій описую гори у місячному сяйві», говорить Алан. «Камера з потужним об’єктивом допомагає мені це зробити».

2. Не прогай момент

Серійна зйомка може стати у нагоді саме в горах. «Знаходячись в горах ви часто можете побачити рух десь зовсім далеко, і у вас є лише кілька секунд, щоб зробити знімок», говорить Алан. «Якщо ви помітили спалах у вереску, ви забажаєте швидко його зняти. Тож режим безперервної зйомки Canon PowerShot SX740 HS допоможе вам відзняти такі моменти».

Підходить для зйомки рухомих предметів, починаючи від дикої природи до спортивних подій у школі; 10 кадрів на секунду у режими безперервної зйомки допоможуть вам захопити найдрібніші деталі.

3. Будьте певні, ви зможете відзняти все у деталях

Схожі статті
A person wearing hiking gear and a large rucksack stands on top of a rocky outcrop with their dog. In the background, acres of remote moorland can be seen.

ТУРИСТИЧНЕ ФОТОГРАФУВАННЯ

Туристичне фотографування на природі

Фотограф Анна Блеквелл (Anna Blackwell) подорожує дикою місцевістю Дартмура з камерою Canon EOS R6.

Water droplets catching the light on a spiderweb.

ФОТОГРАФІЇ ПРИРОДИ

Природа в чорно-білому кольорі з камерою Powershot G7 X Mark III

Посланець Canon Хелен Бартлетт ділиться порадами щодо створення надихаючих чорно-білих знімків природи з компактною камерою, яку легко взяти із собою.

A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

ФОТОГРАФІЯ ДИКОЇ ПРИРОДИ

Зануртеся в природу

Фотограф дикої природи Толга Актас (Tolga Aktas) про те, як PowerShot ZOOM допомагає не втратити момент.

«Коли ви на вершині, у вас найвигідніша точка для фотографування, тож слід зробити найкращій кадр». Ось чому важливо мати камеру, яка робить дійсно гарні знімки. «Можливість зйомки відео у форматі 4K — заслуговує окремої уваги. Формат 4K дозволяє охопити все до найменших деталей».

Canon PowerShot SX740 HS знімає відео високої якості у форматі 4K і дозволяє робити знімки з відзнятих матеріалів. Алан також полюбляє використовувати режим уповільненого відео. «Уповільнена зйомка дуже корисна, коли ви знімаєте світанки або заходи сонця. Ви з легкістю захопите чудову зміну та перетворення кольорів».

4. Легка передача файлів, будь де

A purple and grey landscape lies on the floor with walking poles and a camera on top of it.

«Передача файлів — грає дуже важливу роль», — говорить Алан. «В соціальних мережах люди чекаю на новий пост та мої нові історії. Інколи, в мене немає можливості зробити його швидко, тож іноді мої друзі пишуть: «Я чекаю на наступний пост, коли він вже вийде»?

Canon PowerShot SX740 HS оснащено передавачами Bluetooth і Wi-Fi, тож Алан із легкістю зможе переносити зображення з камери на мобільний телефон, та оновлювати свою «гірську» сторінку у соціальних мережах. Зображення автоматично передаються на його телефон до застосунку Canon Camera Connect, також є можливість додавати тег геопозиції за допомогою датчика GPS телефону перед публікацією в соціальних мережах.

5. Функція стабілізації зображення для надзвичайної чіткості макро-знімків


Немає різниці: чи фотографує Алан свою онуку, коли вона грається на дворі, або знімає орла десь високого у горах, він завжди використовує Canon PowerShot SX740 HS Intelligent IS, адже саме ця камера робить неймовірно чіткі кадри, за будь-яких обставин. Вона однаково гарно робить макро знімки а також знімки об’єктів що рухаються.

«Я роблю макро знімки гусениць, метеликів та інших комах для своєї онуки, щоб показати їй», — говорить він. «Їй це дуже подобається і я відчуваю особливий зв’язок із нею. Мені подобається що вона любить досліджувати світ навколо. Це дуже добре, коли молоде покоління цікавиться природою. Що може бути краще?»

A macro shot shows bluebells with wet grass behind.

Підготовлено Люсі Фулфорд (Lucy Fulford)

Дізнайтесь про зручність та універсальність використання камер Canon 4K.

Схожі статті

Натхнення — це ключ до створення видатних знімків, також будуть корисними поради для покупців, тематичні інтерв’ю — все це потрібно для втілення у життя найкреативніших ідей.

Повернутися до всіх порад і прийомів