Поради з використання дзеркал під час фотозйомки

За допомогою дзеркал можна швидко й легко додати ще один вимір до своїх портретних фотографій. Ознайомтеся з нашими порадами з використання дзеркал, які допоможуть вам весело провести час і зробити приголомшливі знімки.

Експериментуйте з різними дзеркалами й ефектами. Використовувати дзеркала для зйомки сміливих портретів можна як у фотостудії, так і вдома: вони дешеві, мають різні форми й розміри та безліч застосувань.

Створюйте прості композиції та використовуйте кольори. Чудовим прикладом цього є сюрреалістичний портрет, створений за допомогою одного дзеркала.

Автопортрет у дзеркалі

Намагайтеся знімати свої портрети в якомога яскравішому освітленні. З досить низьким показником ISO можна легко мінімізувати рівень шуму, а з довгою витримкою — запобігти тремтінню камери.

Ефект безкінечності. Для цього знімка фотограф використав два дзеркала, щоб створити ефект безкінечності. Установіть дзеркала під кутом, щоб до кадру не потрапило віддзеркалення вас або вашого спалаху.

Портрет з ефектом безкінечності, створений за допомогою дзеркала

Глибина різкості. Зменшивши діафрагмове число принаймні до f/5.6, можна керувати зоною за межами фокуса. Таким чином можна охопити більшу ділянку зображення. Наприклад, якщо ви фокусуєтеся на очах, ніс і вуха також потраплять до зони фокуса.

Покладіть дзеркало на підлогу та зробіть знімок знизу. Потім можна перевернути зображення, щоб отримати справді цікавий ефект.

Перспектива портрета, створеного за допомогою дзеркала

Звертайтеся до об’єкта зйомки. Коли працюєте з людьми, приємна атмосфера під час процесу зйомки має значення. Чітко висловлюйте свої думки, щоб люди могли легко виконувати ваші вказівки. Пам’ятайте: кінцевий результат такого типу зйомки важко передбачити. Тож зробіть кілька пробних знімків і відтворіть їх на екрані камери, щоб донести концепцію цієї фотографії до учасників зйомки. Щоб зробити знімки цікавішими, прислухайтеся до думки людей, яких фотографуєте, — у них також можуть бути хороші ідеї.

Експериментуйте. Зазвичай такі знімки не вписуються в будь-які шаблони й створюються в процесі випробувань. Тож будьте готові спробувати чимало різних кутів і розташувань дзеркал, перш ніж отримаєте бажаний результат. Знайшовши потрібний кут, продовжуйте знімати, доки не переконаєтеся, що зробили найкращий знімок.

Сподіваємося, завдяки цим порадам із використання дзеркал під час зйомки у вас виникнуть чудові ідеї зі створення оригінальних автопортретів. Створивши варті уваги знімки, не забудьте поділитися ними в Галереї Canon.