Filmmaker advice from Nehemias Colindres

Поради кінематографіста: розповідає Неємія Коліндрес

Фотограф і режисер Неємія Коліндрес (Nehemias Colindres) пропонує три відеоуроки, в яких розкриває свої секрети кінозйомки: Зйомка епізодів, «Поради кінематографіста» і Крізь об’єктив.

У кінозйомці, як і в будь-якому іншому виді мистецтва, з досвідом результати стають тільки кращими. Головне — навчитись розуміти, що вийшло добре, а що не варте екранного часу. 

Кінорежисер має безупинно вдосконалювати свій смак, а це вимагає постійної практики: зйомки, зйомки, зйомки з ранку до ночі. 

Коли я тільки починав, ніхто не сподівався, що з мене щось вийде, — навіть я сам. Але одного разу я розговорився з колишнім наставником, і ця розмова змінила моє життя. Вона надихнула мене боротися, щоб стати найкращим. Є режисери, талановитіші за мене, але в мене є смак і величезне завзяття. Цього достатньо, щоб не покладати рук. 

Звісно, самого завзяття для шедевра замало, тож я використовую тільки якісну апаратуру й ретельно планую зйомки. 

Зазвичай я заздалегідь обмірковую й розписую кожен кадр, включно з тим, на який об’єктив зніматиму сцену. Це дуже важливо — знатися на об’єктивах і вміти вибрати той, що дасть бажаний ефект. 

Гарний смак і правильний об’єктив — ось секрет якісної зйомки з чудовим результатом. І звісно ж, фільм важко знімати без дружної команди однодумців, які бачать світ під тим самим кутом.

Я люблю проводити портретну зйомку в середовищі, де актори почуваються природно. Мені здається, що це допомагає справити глибше враження на глядача. Для портретної зйомки я завжди використовую 50-міліметровий об’єктив. Його невелика глибина різкості дає змогу отримати дивовижні кадри. 

Найголовніший секрет кінозйомки, як на мене, — знімати те, що любиш, навіть якщо не всі тебе розуміють. Додайте до цього важку працю й трохи талану, і успіх не забариться.