A child sits on a stepladder entertained by his parents.

Сімейна фотографія

Як зробити кращі різдвяні фотографії, ніж торік

Навіть якщо ви святкуєте Різдво однаково з року в рік, кожне Різдво є унікальним. Тож, важливо переконатись, що ви встигнете закарбувати короткочасні моменти сімейних веселощів під час різдвяних свят. Російський сімейний фотограф Лєна Петрова вдосконалила свій метод фотографування під час цього особливого часу року, це стосується незапланованих та інсценованих фотографій, які все ж повинні бути веселими та неформальними.

Підхід Лєни до сімейної фотографії можна підсумувати в одному реченні: «Ви отримаєте хороші кадри, коли кожен забуде про фотосесію і просто насолоджуватиметься часом одного з одним». Це означає, що ви повинні слухати музику, жартувати і грати з дітьми — весело проводити час, незабутні спогади.

Незалежно від того, чи плануєте ви робити сімейну фотосесію цього року або просто забажаєте захопити дух і атмосферу свят, 10 порад від Лени дадуть вам багато ідей для фотографування різдвяних свят та покажуть вам, як створювати незабутні сімейні фотографії вдома. Тільки но ви створите сімейні фотографії, завітайте до Creative Park, щоб отримати безліч варіантів їх друку, включаючи шаблони різдвяних листів, друковані рамки для фотографій та фотоальбоми, щоб подарувати своїм близьким.

10 порад щодо зйомки різдвяних фотографій вдома та у вашому саду від Лєни Петрової

1. Відчуйте потрібний момент

«Для ідеального кадру, подивіться, які елементи свята важливі для вас та вашої родини. Окрім прикрас різдвяної ялинки та розкладання подарунків, є ще походи до магазинів за подарунками, підготовка вечері, підписання карток, хвилювання під час зустрічі з Санта-Клаусом та, без сумніву, багато інших речей, які значать щось для вас і ваших близьких. Камера повинна бути завжди на поготові...»

2. Сфокусуйтесь на важливих елементах

«Речі, які створюють затишну атмосферу в реальному житті, не завжди підходять для гарної фотографії, тому, коли я знімаю портрети у будинках людей, я часто переміщую меблі та прикраси з або в кадр, включаючи картини на стіні. Я не завжди роблю це для, але, на щастя, існує кілька інших способів налаштування фону за допомогою лише вашої камери. Ви можете обрати не тільки хороший кут і кадрувати фотографію, але ви також можете створити розмитий фон з ефектом боке, знімаючи з широкою діафрагмою, такою як f/1.8».

3. Не забувайте про фон

«Для сімейних портретів я шукаю спокійний фон, тому він не переключає уваги від людей на фотографії. Але це не повинен бути якийсь однотонний фон, ви можете включити новорічну ялинку або казкові вогні, щоб створити атмосферу свята».

4. Використовуйте реквізити та прикраси

Схожі статті
canon-get-inspired-christmas-craft-1-185

ТВОРЧІ ІДЕЇ ДЛЯ ДРУКУ

Шість дивовижних речей, про які ви точно не знали, що можете зробити з власним принтером

Творчий настрій допоможе вам створювати власні різдвяні подарунки, прикраси та ігри в цей святковий сезон. Всі шаблони можна безкоштовно завантажувати та друкувати.

canon-get-inspired-baby-photography-1-185x94

ДИТЯЧА ФОТОГРАФІЯ

12 порад про фотографування малюків, якими ви можете скористатися просто зараз

Фіксуйте дорогоцінні моменти й закарбовуйте дорослішання вашої дитини за допомогою наших корисних порад, що зроблять фотографування дітей цікавішим та ефективнішим

canon-get-inspired-lena-petrova-related-articles-1-185

СІМЕЙНІ ФОТО

Домашні історії

Найкращі сюжети – це сюжети, які робиш вдома. Ми поспілкувалися із сімейним фотографом і розповідачем Керолін Холт (Caroline Holt) про те, як вона знімає красиве життя сімей у їхніх домівках.

A mother and child look at a Christmas display outside.

«Для фотографування на відкритому повітрі вам знадобляться елементи в кадрі, які символізуватимуть різдвяний час, наприклад, дерева, вогні та прикраси. Ви також можете застосовувати свої реквізити, такі як панчохи, іграшки або цукерки. Не бійтеся зробити більше; краще мати трохи більше, а не обмежувати себе одним або двома видами декорацій. Також слід одягти щось святкове. Це може виглядати дивно, якщо ви будете в звичайні куртці, оточені різдвяними реквізитами та оточені казковими вогнями. Але переконайтеся, що одяг не відволікає від обличчя на зображенні, маючи забагато сильних або контрастних кольорів».

5. Правильній об’єктив

«Відійдіть від об’єкта зйомки на достатню відстань, щоб застосувати 50 мм об’єктив. Якщо вміло використовувати ширококутний об'єктив, то можна робити знімки великої кількості людей в обмеженому просторі, але малі фокусні відстані створять спотворення зображення, які навряд сподобаються вашій сім'ї. Якщо у вас немає спеціального портретного об'єктива, відійдіть наскільки це можливо від об'єкта зйомки та збільште масштаб, використовуючи стандартний комплект об'єктива».

6. Процес зйомки має бути веселим для дітей

«Для того, щоб отримати хороші фотографії з дітьми, що грають, найкраще робити їх під час гри злегка заохочуючи їх, стимулюючи їх уяву та впевненість. Спробуйте дізнатись, чого хочуть робити діти, і створити ситуацію, де вони зможуть показати це. Ви отримаєте найкращі кадри, коли всі будуть веселитися».

7. Нехай лунає музика

«Уникайте тиші під час підготовки до групових фото. Нерідко фотографи, як правило, концентруються на технічних питаннях, занурюють у середину процесу й забувають про людей, які чекають фотографування. В той же час ваші друзі та члени сім'ї нудьгують, і це відображається на фотографіях. Розповідайте їм, що ви робите, і включіть музику, щоб допомогти людям розслабитися. Я часто використовую портативну колонку».

8. Ідеально підготуйте своїх друзів для знімку

A family of six stands outside in sweaters.

«Важливо правильно розставити людей на груповому фото. Слід розташувати всіх на різному рівні. Можливо, ви знайдете стільці різної висоти, чи скористаєтесь кріслом або запропонуєте комусь сісти на підлокітник. Зазвичай я починаю з центру кадру, а потім розташовую людей праворуч та ліворуч від центру. Але якщо родина велика, я дивлюся у видошукач, визначаю розмір кадру та розміщую дві людини на лівому та правому краях кадру. Тоді всім іншим пропоную займати простір між ними, і я роблю кілька правок, щоб отримати найкращий результат.

За допомогою таймера чи застосунку Canon Camera Connect щоб зробити знімок віддалено, ви також можете прийняти участь в фотосесії. Не забудьте зробити кілька знімків, якщо хтось закриє очі».

9. Застосовуйте коректну глибину поля

«Під час зйомки групових фото, ви часто розташовуєте людей у два ряди. Щоб всі учасники фото були у фокусі, значення діафрагми повинно бути приблизно f/4–5.6».

10. Не слід забувати про домашніх тварин

«Різдвяні шари та іграшки — нові для більшості домашніх тварин, тому є хороші шанси отримати смішні, грайливі різдвяні фотографії з ними. Ви можете гратись із кішкою з подарунковою стрічкою або феєрверками, а собаки з радістю гратимуть на вулиці з снігом і дітьми — все це чудові теми та об’єкти для веселих різдвяних знімків».

Подібна продукція

  • Canon
  • Get Inspired
  • Поради щодо створення сімейних, різдвяних фотографій